Fiets4daagse

   Veluwe/Vallei

  21 T/M 25 Juli

          2014

Beste fietsliefhebber:

De fiets4daagse Veluwe/ Vallei was in 2013 een groot succes. Ondanks de nieuwe naam en de nieuwe locatie waren er ruim voldoende deelnemers. Men was enthousiast over de mooie routes, de fietscamping, de hotelaccommodatie, en de gastvrijheid.

We gaan gewoon door. De volgende Fiets4daagse Veluwe Vallei is van


                            21 t/m 25 juli 2014

 

            OOK DAGROUTE'S MOGELIJK


De afstanden welke gefietst kunnen worden zijn 25, 40 en 60 km. ( bewegwijzerd ! ).

Starten kan vanaf 9.00 uur. U dient voor 18.00 uur binnen te zijn.

Woensdag rustdag. Dan kunt u bijvoorbeeld naar Ouwehands Dierenpark en betaald u geen

€ 21,- maar € 12,- entree als deelnemer van onze fiets4daagse.

Via deze site houden we u op de hoogte. De mensen van wie wij een e-mailadres hebben krijgen ook bericht via een e-mail.

De startlocatie is weer het PTC+ hotel aan de Zandlaan 27  6717LN  Ede, op 1,5 km van het NS station Ede-Wageningen.

Ede en de Vallei, samen ook de Foodvalley, kennen een grote variëteitaan verblijfsmogelijkheden.
Op de startlocatie komt weer een fietscamping. De camping wordt geexploiteerd door de Rotary Bennekom. De opbrengs komt ten goede van het project "Shelterbox". De faciliteiten op de camping zijn sober maar de kosten per kampeermiddel zijn slechts € 30,- Het grootste gedeelte van de opbrengst komt bovendien ten goede aan een goed doel. De Rotary Bennekom tekent voor de organisatie van de camping.
U kunt ook gebruik maken van bestaande campings in de omgeving (zie campingpagina).

Deelnemers die liever gebruik maken van het hotel PTC+ op de startlocatie kunnen gebruik maken van het speciale fiets4daagse arrangement. Hotelarrangement van maandag 21 juli t/m vrijdag 25 juli,
op basis van 2 persoonskamer,  incl. ontbijt   € 140.- ( excl. € 2,- verblijfsbelasting p.p. per nacht ).
Dit arrangement dient u zelf te boeken bij Hotel PTC+ 0318-712066 o.v.v. arrangement fiets4daagse.

Hotel PTC+ biedt ook de mogelijkheid van een "plateservice" gedurende de fietsweek. Ook is het mogelijk uw verblijf met 1 of 2 dagen te verlengen. Personeel van het Hotel kan u daar alles over vertellen.

Het belangrijkste is natuurlijk dat u bij inschrijving er zeker van bent dat u deelneemt aan een fiets4daagse welke u leidt langs de mooiste route's die deze regio kent.

De deelnamekosten zijn € 17,50 en bij voorinschrijving € 15,- per persoon per week, kinderen t/m 12 jaar € 15,00 per persoon per week of € 5,00 respectievelijk €4,00 per dag.

Het Regiokantoor van de VVV Vallei is op werkdagen telefonisch te bereiken tussen 09.00 en 12.00 uur op nummer 0318-687550.

 

 

Natuurlijk kunt u ons per mail bereiken, info@fiets4daagseveluwevallei.nl

 

Persbericht d.d. 5 juni 2014

Fiets4daagse Veluwe Vallei 2014 voor het goede doel.

Maandag 21 juli start  de Fiets4daagse Veluwe Vallei. De startlocatie is het hotel PTC+ aan de Zandlaan 27 te Ede. Daar is ook de fietscamping voor de mensen die met tent, caravan of camper de hele week in Ede willen blijven. Naast de fietscamping is er ook een mogelijkheid om tegen een zeer gereduceerde prijs gebruik te maken van de hotelaccommodatie.

Routes

De routes van 25, 40 of 60 kilometer gaan dit jaar over de heide naar Oosterbeek en Driel, via de Grebbelinie naar Renswoude, richting Apeldoorn, via Harslamp. U komt gegarandeerd op plaatsen waar u nooit eerder was.

Onderweg is er de mogelijkheid het oogsten op de Trapakkers te bekijken, een paardenconcours te bezichtigen en het wel en wee op diverse zorgboerderijen te aanschouwen.

Avondprogramma:

Het management van hotel PTC + zorgt voor een aangepaste menukaart . Verder  is voor een avondprogramma gezorgd.  Er is een Barbequeavond, bingo, kaarten en een “lekke bandenbal”.De “Hoekelumsezaal” van het gebouw komt ter beschikking van de deelnemers.

Rotary en het goede doel:

De Rotary afdeling Bennekom beheert de fietscamping. De opbrengsten daarvan komen ten gunste van een goed doel. Dit jaar is gekozen voor “Shelterbox”.

In geval van een ramp, waar ook ter wereld helpt Shelterbox direct om zoals men dit noemt, de menselijke waardigheid te herstellen. In geval van nood is een goed, tijdelijk onderdak  en warmte van essentieel belang zodat mensen aan het werk kunnen met het herstel van hun oorspronekelijke leefomgeving.

 ShelterBox reageert direct als er een (natuur-)ramp is en stuurt zodra het veilig is en meestal binnen een dag een ShelterBox Response Team naar rampgebieden. 

 Daarna levert men  waar nodig onmiddellijk (2-3 dagen) ShelterBoxen met noodonderkomens aan mensen die door de ramp hun th uis zijn kwijtgeraakt.  Shelterbox  maakt  zo snel mogelijk haar doelstellingen waar:  "waardigheid, onderkomen en warmte" zodat mensen vanuit die situatie hun leven weer kunnen opbouwen.

Elke box is een noodhulppakket met een familietent tot 10 mensen. Met deze kwaliteitstent en andere essentiële gebruiksvoorwerpen om te kunnen eten, drinken en slapen, kunnen mensen die dakloos geworden zijn door een (natuur-)ramp zich weer tijdelijk, zeg minimaal zes maanden redden.

Alle verdere informatie over de Fiets4daagse Veluwe Vallei is te vinden op de website:

www. Fiets4daagseveluwevallei.nl